Όροι και Προϋποθέσεις | Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων FEND

Όροι και Προϋποθέσεις

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που αναγράφονται παρακάτω είναι για όλους τους τύπους των ενοικιαζόμενων οχημάτων για όλη την Ελλάδα.

Περίοδος Ενοικίασης

Μια μέρα (24 ώρες) θεωρείται η ελάχιστη περίοδος ενοικίασης. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση της παράδοσης ενός οχήματος θεωρείται και θα χρεωθεί ως μια επιπλέον ημέρα.

Ηλικία οδηγού

Το ελάχιστο όριο ηλικίας των 23 ετών και το ανώτατο όριο ηλικίας των 70 ετών ισχύει για όλους τους τύπους οχημάτων. Εκτός από αυτό, η άδεια οδήγησης πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 1 έτος πριν από την έναρξη της μίσθωσης. Μια έγκυρη Ευρωπαϊκή (για τις χώρες της ΕΕ) ή Διεθνή (για τις χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ) άδεια οδήγησης πρέπει να παρουσιαστεί κατά την παραλαβή οπουδήποτε οχήματος.

Παράδοση και παραλαβή οχήματος

Εάν η παράδοση ή η συλλογή των οχημάτων γίνεται στα γραφεία μας δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση. Εάν η παράδοση ή η παραλαβή είναι εκτός των ωρών γραφείου υπάρχει επιπλέον χρέωση. Σε περίπτωση που παραδίδουμε το αυτοκίνητο σε άλλες τοποθεσίες / διευθύνσεις μετά από συνεννόηση υπάρχει επίσης μια επιπλέον χρέωση.

Πολιτική ασφαλειών και ευθύνης

Στην Fend Car Rental η ασφάλεια τρίτων καλύπτει:
1. Θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων μέχρι 1,000,000€.
2. Υλικές ζημιές προς τρίτους μέχρι 1,000,000€ (Η ασφάλιση αυτή εξαιρεί το μισθωμένο όχημα)

Άλλες ασφάλειες και παραιτήσεις

Θα πρέπει να ελέγξετε τα έγγραφα ενοικίασης σας για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τις ασφάλειες και τις παραιτήσεις που ισχύουν για τα οχήματα του Fend Car Rental και ασφάλειες ενοικίασης.

Δεν υπάρχει έγκυρη ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση:
1. υπάρχει μεταφορά με πλοίο
2. o οδηγός είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ
3. υπάρχουν ζημιές στο όχημα που προκλήθηκαν κατά την οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους
4. υπάρχουν ζημιές στο κάτω μέρος του οχήματος (ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέφτες, κεραία, τζάμια), καθώς και στο εσωτερικό του οχήματος
5. υπάρχει απώλεια προσωπικών αντικειμένων
6. υπάρχει ένα ατύχημα που προκλήθηκε από οδηγό ο οποίος δεν έχει δηλωθεί στη σύμβαση μίσθωσης ως δεύτερος οδηγός
7. υπάρχει απώλεια ή ζημία του κλειδιού του οχήματος
8. υπάρχει απώλεια ή καταστροφή της συσκευής πλοηγού GPS, παιδικά καθίσματα, αλυσίδες χιονιού ή άλλο πρόσθετο εξοπλισμό που παρέχεται από την Fend Car Rental

Το κόστος των επισκευών ή αντικαταστάσεις καταβάλλεται εξ ολοκλήρου από τον ενοικιαστή και αφαιρείται από την πιστωτική του / της κάρτα

Ασφάλιση ενοικίασης

Μια πιστωτική κάρτα δεν απαιτείται πάντα (Visa, Master Card, Amex) προκειμένου να νοικιάσετε κάποιο όχημα. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν η πληρωμή θα γίνει σε μετρητά. Εμείς θα προεγκρίνουμε το ποσό της ευθύνης σας στην πιστωτική σας κάρτα μέχρι να επιστρέψετε το όχημα και να κάνουμε έναν πλήρη έλεγχο σε περίπτωση που μας παρέχετε την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα. Δεν είναι όμως απαραίτητο να μας προμηθεύσετε κάποια πιστωτική για να νοικιάσετε κάποιο όχημα. Στην περίπτωση που πληρώσετε με μετρητά θα πρέπει να συμπεριλάβετε και την ασφάλιση ενοικίασης που θα σας επιστραφεί όταν γίνει ο έλεγχος του αυτοκινήτου κατά την επιστροφή σας.

Δεύτερος οδηγός

Για να είναι σε ισχύ όλες οι ασφαλιστικές καλύψεις για τον δεύτερο οδηγό αυτός / αυτή πρέπει να δηλωθεί στο συμβόλαιο μίσθωσης κατά την έναρξη της περιόδου ενοικίασης. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για τις χρεώσεις του δεύτερου οδηγού που μπορεί να ισχύουν.

Πρόσθετος εξοπλισμός

Μπορούμε να παρέχουμε, κατόπιν αιτήματος, επιπλέον εξοπλισμό (παιδικά καθίσματα, αλυσίδες χιονιού, GPS πλοήγο, σχάρα ποδηλάτου κλπ). Θα πρέπει να αιτηθείτε τον επιπλέον εξοπλισμό που σας χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της online κράτησής σας ή ακόμη και κατά την παραλαβή του οχήματός σας.

Μετρήσεις καυσίμου

Όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να επιστρέφονται με την ίδια ποσότητα καυσίμου που ήταν στη δεξαμενή κατά την παραλαβή. Το επιπλέον καύσιμο που τυχόν υπάρχει στο ρεζερβουάρ του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου που επιστρέφεται δεν συμψηφίζεται.

Ταξίδι με πλοίο

Η Fend Car Rental θα πρέπει να εγκρίνει κάθε μεταφορά του οχήματός σας με το πλοίο. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες χρεώσεις για την μεταφορά με πλοίο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας για να σας ενημερώσουμε.

Περιορισμοί οδήγησης οχήματος

Κανένα από τα οχήματα της Fend Car Rental δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται για: Οδήγηση εκτός της Ελληνικής επικράτειας, οδήγηση εκτός δρόμου, μεταφορά βαρέων αντικειμένων ή κατάχρησης γενικότερα. Όλα τα αυτοκίνητα που θα επιστρέφονται σε κακή κατάσταση και με εξαιρετικά βρώμικο εσωτερικό θα έχουν επιπλέον χρέωση για ειδικό καθαρισμό.

Κόστος διαδικασιών

Στην περίπτωση που θα χρειαστεί να γίνει κάποια επεξεργασία εγγράφων από την Fend Car Rental σε περίπτωση ατυχήματος ή / και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες που έχει να κάνει με τις Ελληνικές ή ξένες αρχές θα υπάρξει ειδική χρέωση στην ενοικίαση του αυτοκινήτου.

Παραβάσεις του ΚΟΚ

Ο οδηγός έχει την πλήρη ευθύνη για τυχόν παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και πρέπει να πληρώσει όλα τα αντίστοιχα πρόστιμα. Εάν ο ενοικιαστής δεν πληρώσει τα πρόστιμα που αφορούν δικές του παραβάσεις με το ενοικιαζόμενο όχημα η Fend Car Rental έχει το δικαίωμα να συμπεριλάβει τις αντίστοιχες χρεώσεις των παραβάσεων καθώς και χρεώσεις διαχειριστικών εξόδων

Μέθοδοι πληρωμής

Μπορείτε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα, χρεωστική κάρτα ή προπληρωμένη κάρτα (Visa, Master Card, American Express, Diners), με μετρητά ή τραπεζική μεταφορά χρημάτων. Κάθε πληρωμή πρέπει να γίνει τουλάχιστον 48 ώρες πριν την παραλαβή του αυτοκινήτου σας και την έναρξη της περιόδου ενοικίασης. Ανεξάρτητα από τη μέθοδο πληρωμής που ο ενοικιαστής θα χρησιμοποιήσει η Fend Car Rental δεν χρειάζεται μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (Visa, Mastercard, American Express), με αρκετό υπόλοιπο που να καλύπτει την εγγύηση. Η Fend Car Rental θα δεσμεύσει το ποσό ευθύνης για ζημία έως την επιστροφή του ενοικιαζόμενου οχήματός σας σε περίπτωση που μας προμηθεύσετε την πιστωτική σας κάρτα. Δεν είναι όμως απαραίτητο να έχετε κάποια πιστωτική. Η ενοικίαση του οχήματός σας μπορεί να γίναι κανονικά και χωρίς αυτή.

Ακύρωση κρατήσεων

Αν υπάρχει ακύρωση της κράτησής σας έως και 15 ημέρες πριν από την ημερομηνία παραλαβής, το συνολικό ποσό της προκαταβολής επιστρέφεται. Σε περίπτωση που υπάρχει ακύρωση εντός της προθεσμίας των 15 ημερών πριν την παραλαβή του οχήματος και αντίστοιχα της έναρξης του χρόνου ενοικίασης, δεν θα υπάρξει επιστροφή των χρημάτων της προκαταβολής

Αλλαγές στους όρους και προϋποθέσεις μας

Η Fend Car Rental έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει το σύνολο ή οποιονδήποτε από τους ανωτέρω όρους και προϋποθέσεις ενοικίασης αυτοκινήτου χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση. Παρακαλούμε να επισκέπτεστε και να διαβάζετε το τμήμα που σας αφορά από τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας συχνά ή κάθε φορά που θα χρειαστεί να κάνετε μια κράτηση.